Monday , 12 April 2021
Aplicația Biziday a devenit victima propriului „fake news”

Aplicația Biziday a devenit victima propriului „fake news”

Însă, realitatea este aceasta. Devenim tot mai dependenți de aplicații, iar responsabilitatea dezvoltatorilor lor este mai mare ca oricând – fie ei jurnaliști, companii de IT sau alte entități. Și să nu uităm de utilizatori, care trebuie să devină tot mai circumspecți în fața poluării informaționale din prezent.

Aplicația de „știri verificate” garantate de Moise Guran a experimentat primul episod jenant în cele câteva luni de la înființare, după valul de notificări privind producerea unui cutremur catrastrofal cu magnitudinea de 10.

Acest eveniment a lovit în plin proiectul jurnalistului, care ne explica anul trecut că mobilul este viitorul, iar publicul care se mai uită la televizor este depășit. Și a avut dreptate într-un fel, dar ca orice tehnologie, și aplicația de mobil Biziday este o sabie cu două tăișuri. Da, ai acces gratuit la știri verificate de jurnaliști în carne și oase – nu algoritmi, dar te poți speria de moarte dacă îți instalezi și o alertă care nu este controlată de Biziday, dar după cum putem vedea azi, trebuie să fie asumată de Moise Guran.

reportervirtual.ro

Check Also

Umberto Eco

UMBERTO ECO: „INTERNETUL L-A PROMOVAT PE IDIOTUL SATULUI CA PURTĂTOR DE ADEVĂR”

Scriitorul italian Umberto Eco, autorul celebrului roman “Numele trandafirului”, a decedat la vârsta de 84 …