Thursday , 24 June 2021

OBELISCUL DIN COSTINESTI

OBELISCUL, simbolul statiunii Costineti, a fost inaltat in anul 1970 pe plaja care i-a preluat mai tarziu numele. De-a lungul timpului, Obeliscul a devenit punctul de intalnire al tinerilor si locul in care sunt organizate majoritatea concertelor si evenimentelor estivale din statiune.
In anul 2005 Obeliscul a fost distrus de inundatiile care au provocat pagube in statiune. Deoarece vechiul monument nu mai pute fi recuperat de sub mormanul de pamant si nisip care l-a acoperit, autoritatile locale au hotarat sa ridice un nou Obelisc pe plaja din Costinesti.

 

Un an mai tarziu, inainte de inceperea sezonului estival, simbolul Costinestiului a revenit pe plaja statiunii. Noul obelisc, intr-o forma imbunatatita, va strajui zona dintr-un loc situat mai aproape de centrul plajei, are o inaltime de 18.5 metri, cantareste 200 de tone si este format din 6 piese care sugereaza catargul unei nave cu panzele in vant.

Obelisc Costinesti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare in Costinesti, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Check Also

MONUMENTE SI LUCRARI DE ARTA

Intreg teritoriul statiunii este un veritabil muzeu in aer liber. Gratie taberelor de sculptura organizate …