marți , aprilie 16 2024

Instituțiile publice pot începe să emită cardurile de vacanță pentru angajați, a anunțat, marți, ministrul Turismului, Daniel Cadariu.

Cadariu a spus că Guvernul a finalizat legislaţia cu privire la acordarea tichetelor de vacanţă din acest an. 

“Din punctul nostru de vedere, al ministerului, noi ne-am făcut treaba şi încurajez toate instituţiile publice să le emită. Există cadrul legal, există sume prevăzute în buget. De asemenea, încurajez toţi operatorii economici să apeleze la voucherele de vacanţă. Au posibilitatea în limita a şase salarii minime pe economie”, adeclarat ministrul Turismului, într-o conferință de presă.

Pentru aceste sume, operatorii economici nu mai plătesc contribuţii sociale şi pot fi deductibile din impozitul pe profit.  “Vom ridica această problemă în prima şedinţă de Guvern”, a mai spus oficialul.

Pe de altă parte, ministrul Turismului a arătat că a avut întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Mediului pentru ca, în această vară, să nu mai existe probleme cu plajele în staţiunile de pe litoral, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, scrie Agerpres.

Întrebat cum se va rezolva problema infrastructurii de transport, în condiţiile în care turiştii petrec o zi pe drum către orice destinaţie din România, ministrul a răspuns: “Da, avem o problemă cu infrastructura, ştim. Am făcut câteva adrese către Ministerul Transporturilor pe acest subiect. De exemplu, la Constanţa sunt prea puţini operatori pe aeroport. Am făcut o circulară şi am solicitat atenţie sporită autorităţilor judeţene care au aeroporturi în gestiune să se implice”.

About Admin

Check Also

Constanta, Mamaia, Eforie, Costinesti

Intalnire de forta cu Asociatiile Patronale

La Eforie, despre Constanta, Mamaia, Eforie, Costinesti si restul Dobrogei! Intalnire de forta, azi, la …

Nu puteți copia conținutul acestei pagini